30 Mart 2013 Cumartesi

Banyo Dolabı Deyip Geçmemek Lazım..


Ev dekorasyonu alanında yaşanan gelişmelerden banyo tekstil ürünleri de nasibini aldı. Banyonuza yapacağınız ufak sihirli dokunuşlar, evinize estetik olarak değer kazandıracaktır. Size bu konuda yardımcı olabilecek ürünlerin başında banyo dolabı gelir. Mobilyaların yanı sıra birbirinden şık klozet takımları, banyo setleri, havlular ve bornoz takımları gibi tekstil ürünlerinde yer verebilirsiniz.







Bu şık kırmızı banyo seti, sadeliği seven hanımların hoşuna gidecektir. Tek renk olan ve üzerinde desen bulunmayan ürün, dikkat çekici bir renge sahiptir. Bu set; tuvalet fırçası, sıvı sabunluk, katı sabunluk, diş fırçalık ve çöp kovası olmak üzere beş parçadan oluşuyor. Kırmızı ya da beyaz rengin ağırlıklık olduğu bir banyonuz varsa, ona  harika bir görünüm kazandırabilirsiniz.


Tekstil ürünlerinin dışında banyonuzun olmazsa olmaz parçalarından biri de banyo dolabıdır. Ürünü seçerken, onun ergonomik tasarımlı ve ekonomik olmasına özen gösterilmektedir. Banyonuzun alanı dar ise onun ebatlarına göre tercihler yapılır. Bu görmüş olduğunuz iki kapılı ve bir çekmeceli dolap, havlularınızı koymanız için ideal. Bu modelin istediğiniz renklerini de bulabilirsiniz. 

Banyonuza canlılık katacak, farklı türdeki birçok ürünle duş almak artık daha keyifli bir hale gelecek. Ayna, musluk bataryaları gibi ek banyo ürünlerinde de çok başarılı tasarımlara yer verilmiştir. İhtiyacınız olan ürünler, uygun fiyatlara sunuluyor. Banyolarınızı güzelleştirip, geçirdiğiniz vakti daha kaliteli bir hale getirmeye ne dersiniz ?


28 Mart 2013 Perşembe

Paint Zoom Boya Tabancaları



Boya tabancaları ile rulo ve fırça lekelerine son! Paint zoom sprey ile iz bırakmadan bir kaç dakika içinde istediğiniz alanı farklı renklere boyayabilirsiniz. Boyadan anlamanız ya da badana konusunda uzman olmanız gerekmez. Bu basit uygulamayla istediğiniz sonuca kolayca ulaşabilirsiniz. Düz duvarın dışında kaplama, tuğla ya da ahşap gibi değişik yüzeylerde de çalışabilirsiniz.




Boya tabancası ile sıçrama, damlama ve leke görünümü gibi sıkıntılara maruz kalmazsınız. Boyama işleminin yaratıcılık kısmıyla ilgilenebilecek vaktinizde olur. Paint zoom markasının kaliteli ürünleriyle işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Vakumlu hava emişli süpürge, basınç yıkama tabancası, deterjanlı püskürtme, ilaçlama tulumbası ve basınçlı şişirme özellikleriyle ön plana çıkan ürünü uygun fiyatlara temin edebilirsiniz.

H20 Mop X5 Buharlı Temizleyiciler




Buharlı temizleyicileri duydunuz mu? Hanımlar, her gün haşır neşir olduğunuz temizlik için daha hijyenik ve kolay bir yöntem denemeye ne dersiniz? H20 Mop X5 Buharlı temizleyiciler; toz, mantar ve küfü yaşam alanlarınızdan yok ediyor. Temizleyicileri; halı, zemin, cam ve daha birçok alanda uygulayabilirsiniz. Bu görülen yedek pad setini temin ederseniz temizliğiniz de yarım kalmamış olur.



Temizliğe yeni bir bakış açısı getiren temizleyiciler sayesinde, ev ve iş yerleri, eskisinden daha hijyenik ve temiz oluyor. H20 Mop X5 Buharlı temizleyiciler, yüksek çekiş gücü ve kullanım kolaylığı ile dikkat çekiyor. İstediğiniz renkte bulunan temizleyiciler, aklınıza gelebilecek ulaşılmaz dediğiniz en küçük köşeleri bile pırıl pırıl yapacaktır. Uygun fiyatlı ve şık tasarımlı bu ürünü kaçırmayın. 


Uyku Seti ile Rahat Uykular


Yatak odasının dekorasyonuyla uğraşmak, kadınlar büyük bir zevk ! Nevresim takımları, çarşaflar, perdeler ve uyku setleri söz konusu olduğunda kendinizi alışverişten alıkoyamıyorsunuz. Bu görmüş olduğunuz çiçek desenli uyku seti; gösterişi ve sadeliği bir arada görmeyi seven kadınlar için harika bir seçim olacaktır. Kahverenginin tüm tonlarına sahip uyku seti, uygun fiyatıyla sizlerin ilgisini çekecektir.


Bu uyku setinde ise çocuklarınıza hitap eden animasyonlar vardır. Üzerindeki baskıda çizgi karakterler olan uyku setlerini, her yaştan çocuk severek kullanıyor. Konforlu bir yatakta, rahat bir uyku çekmek için tercihiniz nevresim takımlarından çok, renkli uyku setlerinden yana olabilir.Tek kişilik bu uyku seti de,erkek çocukların gözdesi olacağa benziyor. Mavi ve beyazın ağırlıklı olduğu bir çocuk odanız var ise siz de bu şahane bir uyumdan yararlanabilirsiniz.


Matkap ve Tamir İşleri



Tamir işlerinde kullanılan el aletleri denince ilk akla gelenlerden biri, matkaptır. Matkap, sert bir malzemeye delik açmaya yarayan aletin kullanıldığı makinedir. Makinenin ucuna taktığımız parçaya 'matkap ucu' denmektedir. Elektrikli el matkapları ile tamir işleri kolayca yapılabilir, küçük delikler kolayca açılabilmektedir. Aldığınız matkabı, ev ve iş yerlerinde kullanabilirsiniz.




Resimde görmüş olduğunuz matkap, darbeli matkaba verilebilecek örneklerden biridir. Toz emme bağlantısı olan matkapla kendinize kendinize konforlu ve hijyenik bir çalışma ortamı yaratabilirsiniz. Darbeli matkap, özellikle beton, taş gibi sert malzemelerde kırma işlemi yapar. Matkapta dönme devir hızına dikkat etmek gerekir. Kesme hızını ayarlayabilmek için küçük matkap uçlarında yüksek devir, büyük matkap uçlarında ise düşük devirler yapılmalıdır.

22 Mart 2013 Cuma

Banyonuzun Olmazsa Olmazları

Bir banyoda neler olması gerekir diye düşündük ve ilginç sonuçlar elde ettik. Bu sonuçları sizinle paylaşmadan olmaz elbette. İsterseniz gelin bir bakalım banyomuzda neler olabilir? Banyonun birinci elemanı banyoyu yapacağımız yerdir. Banyoyu yapacağımız yer ise değişkenlik göstermektedir. Küvet, duşa kabin ve jakuzi en çok bilinen banyo yapma yerleri. Son dönemde özellikle duşa kabinler fazlasıyla kullanılıyor ve de çeşitlenmiş durumda. Masaj yapan, müzik dinleyebileceğiniz panellerin olduğu duşa kabinlere kadar değişik boyutlarda bulmanız mümkün. Keyfinize fazlaca düşkünseniz, bunun adı da jakuzidir. Jakuzi lafını duyunca bile insana bir rahatlık gelir. Masaj yapmasıyla ünlü jakuziler banyolara da şık dokunuşlar sağlar.

Banyoda dikkat edilmesi gereken bir detay da klimadır. Banyonuza klima koymak isterseniz bu konuda çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Özellikle klima kullanım şekli bir hayli önemlidir. Yaz aylarında banyoda sıcaktan bunaldığınız zaman klimanızın soğuk bölümünü kullanmamalısınız. Yazın ortasında hasta olmanıza neden olabilir. Banyoya ısınma amaçlı klima alınacaksa da kaliteli bir şey alınmalıdır. Klima fiyatları konusunda araştırma yaparak da bütçenize uygun olanı bulabilirsiniz.


Banyoların olmazsa olmazı birbirinden şık ve güzel seramik döşemeleridir.Seramik kaplamalar tek başına kullanılmasa da olur. Farklı bir detay olarak banyolarınıza kanvas tablo asabilirsiniz. Böylelikle klasik banyo formatından kurtulabilirsiniz. Banyonuza yeni bir soluk kazandırmak için sudan ve buhardan etkilenmeyen kanvas tablo seçimi yapmalısınız. Banyonuza bahar ışıltısını kanvas tablo çeşitleriyle yansıtabilirsiniz.

21 Mart 2013 Perşembe

En Güzel Banyo Dolabı Benim

Uzun uzun küvete uzanıp saatlerce banyo yapasım var. Hani yorgun bir çalışma gününün bütün stresinden kurtulmak ister ya insan. İşte o anlarda güzel ve hoş görünümlü bir banyo cazip olmaz mı? Çeşitli banyo aksesuarları ile bezenmiş keyifli bir banyoya siz de evet deyin.




İşte bu. Hayalimdeki banyo anlayışı. Az eşya, geniş bir alan ve ferah bir görüntü. Şahane bir küvet ve oturacak bir sandalyede var. Beyazın kusursuzluğu da göz alıyor. Rahat ve ergonomik eşyalar mutlaka banyo içinde geçerli olmalı. Duş aldığınız o dakikalarda kendinizi güvende ve keyifli hissetmek istiyorsunuzdur kabul edin. Hepimiz stresimizi bu şekilde atmıyor muyuz ?

Banyoda geçirilen vaktin kalitesini sadece mekan değil seçilen banyo aksesuarları da belirler. Geniş ve kullanışlı bir banyo dolabı fena olmaz mı ? Çamaşır sepetleri, duş takımları, sauna malzemeleri, diş fırçalık, kabinler, duş tekneleri, musluk ve bataryalar, banyo dolabı, banyo denilince ilk akla gelenler. Her renk ve modelde, ihtiyacıma uygun ürünler bulabilmenin keyfini yaşıyorum. Banyomu temizlerken sıkılmamak ve geçirdiğim zamanda mutlu olmak istiyorsam banyoma da gereken özeni göstermeliyim diye düşünüyorum ben.

Banyo deyip geçmeyin. Ev dekorasyonunun en önemli parçalarından biri de banyodur. Ev tekstili konusunda banyoda kullanılabilecek havlu, perde gibi bir çok farklı üründe bulunmaktadır. Avize konusunda da bir çok seçenek var. Klasik yuvarlak formlu avizelerin yerine daha farklı ve çağdaş modellerde bulunabilir. Aydınlatmasız bir banyo düşünemiyorum. Keyfi sevmenin de bu kadarı ..

Hepimiz banyoda diş fırçalamak, duş almak, makyaj yapmak gibi bir çok nedenle bulunuyoruz. En güzel mobilyalar bende olsun diye kadınlar olarak içten içe hevesleniyoruz di mi ? Bir misafirimizin uğrayıp ne harika bir banyon var demesine bayılıyoruz.O zaman banyo aksesuarları ve mobilyalarla bunu sağlamak için doğru alışverişe diyorum..

18 Mart 2013 Pazartesi

Bana Banyonu Göster Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim

Özlü söz tarzındaki üretimlerime tam gaz devam ediyorum. Bana ait bir uyarlama olmakla birlikte, biraz durup düşündüğün takdirde haklı bulacağın bir önerme olduğunu fark edeceksin. Ha bir de orijinali "aslan yattığı yerden belli olur" diye bir söz var ki, onu da "aslan yıkandığı yerden belli olur" olarak değiştirmekte hiçbir sakınca görmüyorum. Çünkü madem yaşadığımız mekan bizi yansıtıyor, buna inanıyoruz - ki atalarımız da buna inanmış ki, iki kelam edip nesilden nesile aktarmışlar düşüncelerini - o halde bu çemberi biraz daha daraltarak mekanın tek bir köşesi ile ilgili de aynı yorumu yapabiliriz.




Konu temizlik olunca akla ilk gelen mekan, banyo elbette. Kişisel temizlik ritüellerimizin sessiz tanıkları banyolar, birer dekorasyon öznesi olarak da oldukça ilgi görüyorlar. Temiz ve ferah olmasının yanı sıra, kullanılan malzemeler, renkler ve sıra dışı detaylar da banyo dekorasyonu söz konusu olunca önem kazanıyor. 




Duş, klozet ve lavabonun temel ögeler olarak kendini gösterdiği banyolar, bu üç unsurun farklı yorumları ve yenilikçi tasarımları sayesinde zengin bir çeşitlilik yaratıyor. Fotoğrafta görülen banyo, her şeyde önce yere kadar uzanan geniş pencereleri ile geleneksel banyo anlayışını ters köşeye yatırıyor. Bunun yanı sıra kullanılan duş sistemi ve küvetin ayrı olarak tasarlanması; ve yine bu tasarımların yenilikçi bir anlayışı yansıtması şık ve havalı bir mekan yaratmada önemli birer öge olarak göze çarpıyor.


11 Mart 2013 Pazartesi

Banyo Tekstili

"Banyo tekstili de ne yahu?" mu dediniz? Duyamadım efendim, tekrarlayın lütfen.
Elbette olur. Kendin bir güzel giyinip kuşanıyorsun, ev tekstili adı altında dünyanın çarşafını nevresim takımını yatak örtüsünü de satın alıyorsun; ama iş, sevgili biricik banyona gelince mi farklılaşıyor? Hayır elbette. Banyo tekstili deyince aklımıza neler gelmeli dersen şöyle bir cevap verebilirim; banyo paspası, banyo perdesi, banyo halısı ve klozet takımları.




Aman canım banyo tekstili ürünleri de neymiş almasam da olur diyorsanız tekrar düşünmenizi tavsiye ederim. Zira bakınız şu çift taraflı banyo perdesi, ne kadar da estetik bir görünüme sahip. Banyo dekorasyonu konusunda tamamlayıcı bir etki yarattığı aşikar. Modern çizgilere sahip bu banyo perdesi hem duş sırasında etrafın ıslanmasını önleyecek hem de banyonuzda şık bir hava yaratacak.




Banyonuzdaki dekorasyonu yenilemek için, kullandığınız paspası yenilemek bile yeterli olacak. Eğer banyoyu kırıp döküp baştan yapılandıracak kadar büyük bir bütçeniz yoksa, hatta ayırabileceğiniz miktar 30 TL civarında ise, alacağınız yeni bir banyo paspası yeni bir görünüm yaratmada oldukça etkili olacak. Fuşya tonlarındaki bu parça, cıvıltılı rengi ile ferah ve neşeli bir banyoya sahip olmanızı sağlayacak.


7 Mart 2013 Perşembe

Banyo Dekorasyonu

Suyu daha görür görmez ruh görmüş gibi kaçan kedileri ömrü hayatım boyunca hiç anlayamadım. Ne kaçarsın bre gavur? Oranı buranı yalamakla ne kadar temizleneceğini sanırsın bre kafir! Savulun Malkoç kızı geliyor! Konstantin ile karşılaşmış gibi hissettim kendimi, halbuki alt tarafı birkaç milyar pisicik.

Ben suyu çok severim. Aynı zamanda su kaynaklarının tükenmesinden tırstığım için tasarruflu kullanmak konusunda irademi de zorlarım. Ama işte o ılımancık suya alışınca insanın banyodan çıkası gelmiyor. Zaten banyo dekorasyonu güzelse insanın her türlü çıkası gelmez ya neyse. Evin salonu ve yatak odasını dekore ederken nasıl da özene bezene seçeriz her parçayı; kıyı kıyıveririz paracıklara hiç acımayız. Ama banyo öyle mi ya? Bizi pür-i pak eyleyen bu kutsal mekanlara da aynı özeni gösterelim arkadaşlar; çok rica ediyorum bak! Banyo olmasa salgıladığın terin kokusu yüzünden etrafında kimsecikler kalmazdı bir kere; dişlerin sarının tonları arasında yaptığı geçişlere doyduktan sonra siyaha doğru yol alırdı, naber!



Şık tasarımı ile emektar bir banyo dolabı



İş bu yazı, banyoya hak ettiği değerin verilmesi amacı ile yazılmakta olup, banyo dekorasyonunda her şeyi içine alıp derli toplu bir görünüm yaratması sayesinde öncü bir misyon edinen banyo dolabına ithaf edilmiştir. Bir banyo dolabı, evin tüm fertlerinin kişisel havlu ve bornozlarını, misafirler için yedekte tutulan havlu ve bornozları, her türlü sabun, diş macunu, diş fırçası, tuvalet kağıdı, deterjan, yumuşatıcı, yer temizleyici, oda spreyi, şampuan, saç kremi, traş bıçağı, epilasyon cihazı, leke çıkarıcı, losyon, krem ve hatta makyaj malzemelerini bünyesinde bir arada barındıracak kadar yüce gönüllü ve mütevazı olması ile örnek alınması gereken bir karaktere sahiptir.


Herkesi bir arada tutan, yufka yürekli, aile büyüğü banyo dolabı

6 Mart 2013 Çarşamba

Sıhhatler Olsun

Çocukken banyodan yeni çıkanların birbirine "saatler olsun" demesine bir anlam veremezdim. Çok normal, hala bir anlam beklenemez bu cümle ve durumun bağlantısı hakkında. Bak temizlendin, saatler sürsün gibi saçmalama üstadlarına yaraşır açıklamalar getirme yollarından ben de geçtim elbette.


Böyle bir banyom olsun van-milyın-dalır borcum olsun!
(Zaten başka bir yol görünmüyor)


Sonra her şeyi zamana bırakmanın en iyisi olduğuna karar verdim ve bu konuya takılmamaya başladım. Bu muamma, varlığını uzun zaman sürdürmek ile beraber, bir gün Edison Amca'nın ne iyi etmiş de icat etmiş dediğim ampülü yandı kafamda: sat, saat, sıhhat!




Ne?! İşte bu kadar, esrarengiz sır perdesi aralandı ve telaffuz ederken saldırıya uğrayan sıhhat kelimesinin yaralı bereli saate dönüştüğünü anladım. Şimdi ise banyo yaptıktan sonra gördüğüm herhangi birine, ki çok fazla insan da görmediğimi özellikle belirtmek isterim, benim yaşadığımı başkaları yaşamasın, başka kafalar bu muamma ile dolup taşmasın diye "sıhhat" kelimesine vurgu yapıyorum. O kadar temiz bir telaffuzum var ki, Sezen Cumhur Önal duysa mesleği bırakır, koltuğu bana devreder.