14 Ocak 2014 Salı

Yılbaşı Hediyesi

Yılbaşı hediyesi olarak kız kardeşime ne alacağım konusunda çok düşünmüştüm. Kendisi üniversiteyi yeni bitirdi ve büyük bir firmada yönetici adayı olarak satın alma departmanında işe başladı. Doğal olarak dış görünümüne diğer işlere göre biraz daha fazla önem veriyor. Zaten normalde de son derece süslü biridir diyebiliriz. Ben de bu yüzden biraz değişik bir hediye düşündüm ve sonunda aynalı takı dolabı almaya karar verdim.

Aynalı takı dolabı alarak hem takılarını ortalıkta bırakmadan koyabileceği bir dolap hem de her sabah o güzel yüzüne bakabileceği bir ayna hediye etmiş olurum diye güzel bir seçim yaptığımı düşünüyorum. Küpelerini, tokalarını rahat koyabileceği pek çok hanesi olan beyaz bir aynalı takı dolabı aldım ve 1 hafta içinde kardeşimin eline ulaştı. Ama düşünmeyi unuttuğum bir konu olduğunu sonradan anladım. Dekoratif aynalar bölümünden almış olduğum aynalı takı dolabı montajı açısından sıkıntı yaratır mıydı? Çünkü bildiğim kadarıyla satın aldığım firmanın bütün ürünleri montajsız geliyor ve evde kendinizin montajlaması gerekiyor. Teşekkür etmek için beni aradığında anladım ki, aynalı takı dolabı montajı çok da zor değilmiş. İçinden çıkan bir anlatım yazısı ve bir adet tornavida sayesinde beş dakikada montajı bitirebilmiş.

Kardeşimin ev arkadaşı da o kadar çok beğenmiş ki o da kendisine gidip aynısından almış. Sanırım güzel bir hediye seçimi yaptım. Bu ay ki ödemelerim biterse, dekoratif aynalar bölümünden bir hediye de anneme göndermeyi düşünüyorum.

6 Ocak 2014 Pazartesi

Banyoda Devrim Evidea

Bence her evin kendi dili vardır. Kimi eve baktığınızda hüzünlü bir hikaye, kimisine bakınca başarılarla dolu bir hayat, kimisine bakınca yeni umutlar görürsünüz. Bu dili oluşturan da ev sahibidir. Onun ruh haline göre şekillenir evin dili. Onun istediğini anlatır, onun istediği kadar açığa vurur kendini. Bazı evler vardır dışarıdan baktığınız zaman pek ne olduğunu çözemezsiniz ama içeri girip baktığınızda içerisi cıvıl cıvıldır. Bu kişiler iç dünyalarını herkese açmak istemeyen kişilerdir, bu yüzden evlerinin de asıl halini saklamak için dış yüzeyi bir paravan olarak kullanırlar. Tıpkı kendi hayatlarında yaptıkları gibi.
 



Örneğim mutfak, kişi ne kadar temiz çalışıyorsa mutfakta kendi özel hayatında da o derece düzenli ve tertiplidir. İç dünyalarının yansımaları zaten o kişilerin hareketlerini şekillendirir. Bu yüzden bir evin mutfağına bakıp bir kadının ne derece tertipli olduğunu görebilirsiniz. Aslında kadınlar için mutfak bir mabet görevinde olduğu için kadınlar hakkında oradan doğru malumatlar edinmek pek mümkün olmaz. Bunun yerine banyoları bir ihtimal daha doğru bir kaynak olabilir. Ama bir ihtimal... Yalnız yaşayan bir erkeği tanımak için odasına bakmanız yeterlidir bence. Çünkü diğer odaları nezaketen toplayan erkekler iş kendi odalarına geldi mi gerçek yüzlerini ortaya çıkarırlar. Dağınık mı toplu mu
orada belli ederler kendilerini.

Mesela banyo kadınlar için önemlidir. Orada güzelleşir, orada ağlar, orada bir bir silerler makyajlarını. Ben banyomu düzerken Evidea yardımı aldım. Çok güzel seçenekleri ve fiyatları vardı. Tek başına yaşayan bir kız veya erkek için özgür desen veya modelin yanında fiyat da çok önemlidir. Bu bildiğim için ev dekorasyon alışverişimi Evidea'dan hallettim ve hiç pişman olmadım. Şimdi sıra kuzenlerimde, onlara da aynısını önereceğim.

2 Ocak 2014 Perşembe

Çare Evidea Ayakkabılık ve Gardırop

Normal zamanda o kadar eve insan çağırmam. Kalabalıklar içindeki boş sohbetlerdense 3 5 dost rahat rahat dedikodumuzu yapabileceğimiz, sırlarımızı anlatabileceğimiz, dertlerimize çare bulabileceğimiz oturmaları daha çok severim. Çünkü ortam en başta daha samimi olmakla birlikte, daha sessiz daha az kafa ağrıtan ve günün sonunda mutlu ayrıldığım bir yer oluyor. Yine öyle olan bir gündü. Sözde 3 kafadar bende buluşacak, hafta sonu olduğu için kendi kafamıza göre takılacak, yarını düşünmeyecek, pijamaları çekip bütün gün oturup dedikodu ve kek yapacaktık. Her şey güzel başladı, kek için malzemeleri getirdiler, hepimiz aşağı yukarı aynı beden olduğumuz için pijamalara ben sponsor oldum. Evimin dört yol ağzından kaynaklanan geniş yol manzarasına bakan balkonunda boydan boya cam olan kısmına oturduk. Kahvelerimizi aldık, keklerimizi çatal darbeleriyle parçalayıp yiyerek arada geçen arabalara bakıp ' ah şu araba bende olsa, ah bunlar nasıl paralarla oynuyor, bunlar zaten bize bakmaz ' gibi sözler ediyor, sonra dedikodumuza geri dönüyorduk. Sonra bir anda olan oldu..

http://www.evidea.com/ayakkabilik/c/4589


Kapı çaldı gittim açtım. Gelen 3ümüzün ortak arkadaşı Sanem idi. Sanem iyi kızdı ama muhabbeti pek açmıyor diye anlaşamıyorduk. Nereden esti diye sormaya kalmadan buralarda alışverişe çıktığını, geçerken uğramak istediğini söyledi. Sonra aslında yeni olmayan, ama o yeni gördüğü için onun adına yeni olan köşedeki ayakkabılık dikkatini çekmişti. Hayırlı olsun deyip kızların yanına geçti. Biz de buluşmanın geçen gece spontane olarak geliştiğini söyleyerek onun yabancı hissetmemesi için uğraştık. Bugün diğer günlerine nazaran ağzı daha iyi ve çok laf yapıyor, onunla sohbet etmek zevkli oluyordu. Kızlarla bunu bakışarak ima ettikten sonra tekrar çalan zille birlikte kapıyı açmak için gittim. Gelenler Merve'nin arkadaşları idi. İçeride mi sordular ben de evet deyip içeri aldım. Kapıda ağırlamak ayıp olurdu. Onları da içeri aldıktan sonra bir baktım 2 erkek 6 kız oluverdik. Benim için sorun yoktu ancak apartmandaki bizden dedikoducu teyzelerimiz ağır laf yapacaklardı. Neymiş 6 kızın arasına 2 erkek gelmişmiş, bu nasıl işmiş falan vesaire. Hadi bunlardan size ne desem bile kapının önündeki ayakkabı yığınına laf yapacaklar, bu ne canım resmen ayakkabı dolmuş burası, nasıl inip çıkacağız diyerek söyleneceklerdi. Bunun için hemen ayakkabıları içeri aldım ve yanlarına geçtim. Baktım ki balkon bize yetmiyor, salona geçtik. Ayakkabı ile çoğalan mont popülasyonunu da bu sefer kendime bile yeni olan gardırop askılığına koydum.

http://www.evidea.com/gardrop/c/814
 
Güzel bir grup olduk, hoş sohbetler ettik, günün sonunda bu güzel anlar için teşekkür edip ayrıldık. Bir daha böyle bir gün geçirebilir miyim bilemiyorum..