27 Ağustos 2014 Çarşamba

Ev Dekorasyonunun Odak Noktası


Eskiden oturma odalarımızı kaplayan kocaman kocaman mobilyalar alınırdı. Bu mobilyaların o hantal havası da yaşam alanımızı boğdukça boğardı. Ancak günümüzde bu durum fazlasıyla değişti ve yerini daha minimal ve ergonomik tasarımlara sahip duvar üniteleri modellerine bıraktı. Böylece evler daha ferah, yaşam alanları daha kullanışlı ve modern bir görünüm kazanmış oldu. Elbette her oturma odasının ihtiyaç duyduğu tv ünitesi farklı özelliklere sahip olmaktadır. Örneğin fazlasıyla küçük bir oturma odasında bir tv sehpası ve duvara yerleştirilen dekoratif raflarla pratik bir duvar ünitesi elde edilebilir. Tam tersi büyük olan bir oturma odasına da daha gösterişli bir duvar ünitesi yerleştirilebilir. Yani duvar ünitesi seçimi tamamen mekanın büyüklüğü ve elbette kişinin zevkleri ile alakalıdır. Bu durumda yaşadığınız evi iyi tanımanız ve buna göre bir dekorasyon trendi belirlemenizde fazda olduğunu söyleyebiliriz.

Oturma odası dekorasyonunda mobilya seçiminin büyük bir önemi vardır. Çünkü seçilen dekorasyon modelini en iyi yansıtan yolun bir manada mobilyalarla sağlandığını biliyorsunuzdur. Söz gelimi modern tarzda döşemek istediğiniz bir eve, ahşap tonlarında ağır mobilyalar alarak amacınızdan fazlasıyla uzaklaştığınızı görebilirsiniz. Bu nedenle ilk aşamada dekorasyon trendine, daha sonra da bu trende uygun kombin renklere ve mobilyalara karar vermelisiniz. En son aşamada ise dekorasyonu güzelleştirecek eşyalar üzerinde yoğunlaşmalısınız. Tabloları, dekoratif çerçeveleri, bibloları ya da duvar akvaryumu gibi dekoratif malzemeleri bu eşyalar arasında sayabiliriz.

Gerek duvarlarınızın rengiyle, gerekse seçtiğiniz mobilyalarla ve dekoratif objelerle tamamlayacağınız oturma odası dekorasyonun sizi maddi açıdan sıkıntıya uğratmasını istemiyorsanız, eviniz için her şeyi bulabileceğiniz Evidea'nın online alışveriş sitesini ziyaret etmeyi deneyebilirsiniz. Çünkü Evidea'da tüm dekorasyon trendleri ile uyumlu olan mobilya ve eşyaları inceleyerek evinize bir güzellik yapabilirsiniz.

Bahçe Dekorasyonu İncelemesi


Dekorasyon denildiğinde ilk akla gelen şey, evin iç dekorasyonudur. Ancak günümüz dekorasyon trendleri gereğince bahçe dekorasyonunun da önemli bir konu olduğu düşünülmektedir. Hem zaten yaşam alanlarını güzelleştirme sanatı olan dekorasyon, neden bahçelerimize de uygulanmasın ki? Maddi imkanlar çerçevesinde kendine bahçeli bir ev alabilen kişilerce tercih edilen bu dekorasyon yaklaşımı, şimdilerde birçok kişinin kafasını meşgul ediyor aslında. Özellikle mangal partisi yapmaktan hoşlanan insanların bahçelerinin görünümüne ne kadar çok değer verdiğini görebiliyoruz. Peki ya bahçe dekorasyonu nedir? Nasıl yapılır? Dilerseniz kabaca bu durumu bir inceleyelim...

Bahçe düzenlemesi ile peyzaj mimarları ilgilenir. Ancak elbette kendi bahçe peyzajınızı kendiniz de yapabilirsiniz. Bunun için internetteki kaynaklardan faydalanmanız mümkün. Bahçenize ne tür çiçekler ekeceğinize, toprağı ne şekilde kullanacağınıza, herhangi bir noktaya beton döküp dökmeyeceğinize karar vermeniz gerekiyor. Bu kararı verdikten sonra süs bitkilerinizin ekimi için bahçenizin en uygun alanını seçin ve toprağı işleyin. Sonrasında bu bitkileri koruyacak çitler ve elbette kolay sulanması için su fıskiyeleri yerleştirebilirsiniz. Diğer yandan da bahçe mobilyaları açısından kararınızı vermelisiniz. Bunun için büyük bir gölgelik için hazır çardak veya şemsiye ile bahçe masası ve sandalyelerinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca eğer uygun bir yeriniz varsa mevsimine göre hamak da alabilirsiniz.

Bahçe dekorasyonunda aydınlatma araçlarını da unutmamak gerekiyor. Geceleri de bahçenizde keyif yapabilmek için uygun aydınlatma araçlarını edinmenizi öneriyoruz. Diğer yandan barbekü için uygun alanın da seçilmesi gerekiyor. Bu noktayı da atlattıktan sonra bahçe dekorasyonunuzun da en az evinizin içi kadar şık olacağından emin olabilirsiniz.

14 Ağustos 2014 Perşembe

Barbekü Tutkusu


Bir piknik klasiği olan mangal partileri, birçok insan gibi benim de vazgeçilmezlerim arasında. Bunda elbette piknik alanına yakın bir evde oturuyor olmamın da faydası var. Bu nedenle çoğu hafta sonunda ailemle ya da dostlarımla ormanlık alana giderek piknik yapmayı tercih ediyorum. Hem temiz hava alıyorum, hem de dumanı üzerinde tüten mangal etlerinin ve közde pişmiş patlıcan, patates ve patlıcan gibi yiyeceklerin tadını çıkarıyorum.

Yağda kızartılmış tüm yiyeceklerin ne kadar sağlıksız olduğunu eminim siz de biliyorsunuzdur. Kızartma sırasında yağı emen yiyecekler, zamanla kalp ve damar tıkanmalarına neden olarak kilo almamızı kolaylaştırır. İşte bu nedenle uzman doktorlar da kızartma yiyecekler yerine mangalda pişirilmiş yiyecekleri tercih etmemizi öneriyor. Gerçekten de kızartma ile mangal arasında ciddi farklılıklar olduğunu ben de düşünüyorum. Çünkü kızartma yerken bir süre sonra midemin ağırlaştığını hissediyorum ve rahatsızlanıyorum. Oysa ki mangal ile pişirilen etlerde bu sorunu asla yaşamıyorum. Bir kere etler kendi yağında piştiği için daha lezzetli ve sağlığa daha faydalı oluyorlar. Ayrıca közde patates, patlıcan, biber, domates ve soğan gibi yiyecekler de yapabiliyoruz. Bunların da özleri kaybolmamış oluyor ve yemek yemek daha leziz bir hal alıyor. Üstelik temiz hava da cabası! Mangal yapmak için gittiğimiz piknik alanında tertemiz orman havasının o ciğerleri açan ferahlığında mangal yapmanın zevkini hiçbir şeyde bulamıyorum.

Anladığınız üzere tam bir mangal canavarıyım. Bu nedenle artık kendi evimde de bir mangal bulundurmanın vaktinin geldiğini düşünüyordum. Gene her zamanki gibi Evidea'nın online alışveriş sitesine girdim ve ürün kategorileri arasında gezinmeye başladım. Bu sırada barbekü ve mangal ürünlerine geldim ve ihtiyacımı karşılayacak olan portatif bir barbekü siparişini verdim. Ancak barbeküyü görmeden ödeme yapmak istemiyordum. Bu nedenle kapıda ödeme opsiyonunu seçerek beklemeye başladım. Siparişim 2 gün içerisinde elime ulaştı ve paketi açarak mangalımı inceledim. Hiçbir kırığı ya da sorunu yoktu. Hemen kapıda ödeme yaparak satın aldım ve keyifle kullanacağım günü beklemeye başladım.

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Recep İvedik-4


2008'de başlayan Recep İvedik serisi, izlenme rekorları kırarak beyaz perdedeki yolculuğuna 4. filmi ile devam ediyor. Kaba saba tavırları ve okkalı lafları ile beyaz Türklerin karşısına çıkan bir halk kahramanı olan Recep İvedik, bu filminde de maceralarına kaldığı yerden devam ediyor.

Şubat ayında vizyona giren ve yoğun ilgi nedeniyle halen gösterimde olan filmde Recep İvedik, mahallesindeki çocuk futbol takımının antrenörlüğünü yapmaktadır ve çalışmalarını boş bir arsada gerçekleştirmektedirler. Ancak bu arsanın satıldığını öğrenen Recep, mahalle ve çocuklar için bir iyilik yapmak ister ve arsayı satın alabilmek için her türlü yola başvurur. En sonunda da çareyi Maldivler'de yapılan büyük ödüllü bir yarışmaya katılmakta bulur. Türk televizyonlarında ilgi ile izlenen Survivor yarışmasının bir parodisi niteliğinde olan bu Recep İvedik filminin diğerleri kadar komik olduğuna hiç şüphe yok. 

İki haftada 4 milyon seyirciye ulaşan bu filmin gişe başarısı bir yana, halen artan bir grafikle izleyiciyle buluşmasını büyük bir başarı olarak algılıyorum. Her ne kadar eleştirilen, içerisinde bir mesaj olmadığı söylenen ve çerezlik bir film olarak görülen Recep İvedik serisini sevmeyenler olsa da, genç nüfusun ilgisi gelecek filmlerde de canlılığını koruyacak gibi duruyor.