18 Eylül 2014 Perşembe

Merdaneli Çamaşır Makinesi İle Nostalji


Eski zamanlarda hatırlıyorum da merdaneli bir çamaşır makinesi vardı anneannemin. Öyle gürültülü çalışırdı ki, makinenin sesi yüzünden evde duramaz hale gelirdik. Gene de ben anneannemin yanında kalır, elimde bir çamaşır sepeti ile çamaşırların yıkanmasını beklerdim. Üstelik anneannemi izlemekten de zevk alırdım. Çünkü merdaneli çamaşır makinesinde çamaşırların yıkanışını daha canlı bir şekilde izleyebiliyordum. Sonuçta öyle şimdiki gibi kapaklı falan değillerdi. Makinenin içinde yıkanan çamaşırları görebilmek için ufak bir tabureye çıkmam yeterliydi.

Merdaneli çamaşır makinelerinin öyle sıcaklık ve hız ayarı da yoktu. Bir kere suyu makineye siz boşaltacaksınız, deterjanı içine siz atacaksınız. Hatta yıkama bitince hortumla suyu boşaltıp, çamaşırların sıkılması için merdaneden siz geçireceksiniz... Kısacası insan gücüyle çalışan merdaneli çamaşır makineleri insanı yorardı yormasına ama gene de o günleri görebildiğim için kendimi şanslı görürdüm. Şimdilerde öyle mi? At çamaşırı, yap ısı ayarını, makine senin için hemen yıkasın, sıksın ve hatta kurutsun...

Merdaneli çamaşır makinesini banyoya da koyamazdık. Bir kere banyomuz zaten küçüktü. Hem zaten anneannem banyo seti bozulsun istemezdi. Bu nedenle çamaşır makinesini evin merdiveninin altına koymuştu ve orayı da ufak bir çamaşırlık olarak kullanırdı. Velhasıl kelam, eski günler çok güzeldi...

17 Eylül 2014 Çarşamba

Değişen Evler ve Banyolar

Günümüzde evler giderek çok daha modern bir hal almaya ve bence çok daha güzelleşmeye başladı. Tabii ki bu konuda benim gibi düşünmeyen de pek çok insan ile karşılaşabilirsiniz. Özellikle eski evlerin daha iyi olduğunu, şu anki evlerin birer beton yığını olduğunu söyleyen çok fazla kişiyi bulabilirsiniz. Ancak bu insanlar bu tür laflar etmelerine rağmen hala kötüledikleri beton evlerde oturmaktalar. Bu evleri kötüleyenlerin dahi bu evleri tercih etmelerinde ki en büyük özellik, bu evlerin çok daha dayanıklı olması ve daha kullanışlı olmasıdır. Özellikle bu evlerin en büyük artısı eski banyolarının çok daha geniş ve işlevsel olmasıdır.

 banyo seti


Eski mimariye sahip olan evlerde ev içerisindeki banyo çok ufak tutulur ve kullanışsız olurdu. Günümüzde ise banyoda dahi çamaşır makinesi gibi pek çok ürün kullanmak gerekiyor. Bu yüzden banyolar çok daha geniş yapılıyor. Bunun yanında banyoda kullanmak içinde yeni ürünler geliştirilmeye devam ediliyor. Özellikle son dönemde banyo seti modelleri sıklıkla tercih edilmekte ve her banyoda yer almaktadır. Banyolar için gerekli olan bu banyo seti modellerini hemen hemen her yerden rahatlıkla bulabilir ve satın alabilirsiniz. Ucuz banyo seti almak istiyorsanız da online alışveriş kanallarına bakmalısınız. Banyo seti ve benzeri aksesuar ürünlerini en ucuz internette satın alabilirsiniz. Ayrıca internet kullanarak satın alacağınız ürünler için artık kredi kartı bilgilerinizi vermenize gerek yok. Banyo seti de dahil alacağınız her ürünü kapıda ödeme seçeneği ile kredi kartına ihtiyaç duymadan satın alabilirsiniz.


 çamaşır sepeti

Çamaşır makinelerinin banyolara girmesiyle birlikte bunların yanında yer almaya başlayan çamaşır sepeti de banyoların vazgeçilmez ürünleri arasına girdi. Eskiden yatak odalarında biriktirilen kirli çamaşırlar artık banyoda çamaşır sepeti içerisinde biriktirilmeye başlanıldı. Bu da insanlar için çok daha pratik ve hijyenik bir hal aldı. Ancak banyoda bulunan bu çamaşır sepeti modellerinin ya ıslanmayacak bir yerde durması ya da ıslanmaya karşı dayanıklı olması gerekmektedir. Aksi takdirde içerisindeki çamaşırlarında ıslanmasına neden olacaktır. Bu yüzden seçtiğiniz çamaşır sepeti modellerini bunu düşünerek seçmelisiniz.

9 Eylül 2014 Salı

Şöhret Yönetimi


Günümüzde birçok genç televizyon dünyasına adım atarak dizilerde oyuncu olamak istiyor. Ancak böylesine donanım gerektiren bir isteğin gerçekleşebilmesi için hem iyi bir eğitim, hem de kişiye şöhret yönetimi yapabilecek bir cast ajansına ihtiyaç vardır. İşte bunun sağlanması için Tümay Özokur Atölye'ye sizi davet ediyorum.

3 Eylül 2014 Çarşamba

Evim Şahane İle Gelen Dekorasyon Merakım

Evinizin şıklığı ve güzelliği için ne yapacağınızı bilmiyorsanız, ancak yine de evinizde bazı değişiklikler yapmakta ısrarcıysanız, biraz televizyon başında vakit geçirebilirsiniz. Özellikle Evim Şahane adlı programı izleyerek evinizin neresine ne konulabileceğini, ev içerisinde nasıl bir dekorasyon çalışması yapılabileceğini yakından görmüş olursunuz. Programın sunucusu olan mimarın anlatımı ve tavsiyeleri ile de evinizi kendi kendinize dekore edebilir ya da bu konuda fikir sahibi olabilirsiniz.



Bu programda benim en sevdiğim bölümlerden birisinde salon içerisinde çok güzel duvar üniteleri kullanıyorlardı. Bunun yanında duvar üniteleri daha güzel dursun diye bunu duvar akvaryumu ile pekiştiriyorlardı. Ben o bölümü izlemeden önce duvar akvaryumu diye bir şeyin varlığından dahi haberdar değildim. Ancak ev dekorasyonu için çok kullanışlı olan duvar akvaryumunu ev içerisinde kullanmak gerekiyor. Aynı bunun gibi duvar üniteleri de doğru şekilde kullanıldığı taktirde çok yararlı oluyor.



Eskiden denk geldikçe izlediğim bu program için şimdi saat bekler oldum ve düzenli takip ediyorum. Özellikle sunucusunun eğlenceli bir dili olması programın çok daha izlenilebilir olmasını sağlıyor. Normal şartlarda dekorasyon gibi bir alan ilgimi çekmese de, bu program ile dekorasyon gibi bir alanı çok eğlenceli hale getirmeyi başarmışlar. Özellikle de evin içerindeki eski eşyaların, ev sahiplerinin gözü önünde kırılması çok komik anların yaşanmasını sağlayabiliyor. Bu program ile birazda kısıtlı bir bütçe ile ne gibi işler yapılabileceğini öğrenmiş oluyorum.