29 Ocak 2015 Perşembe

Ergonomik Sehpa Modelleri

Her evin büyüklüğü ne yazık ki aynı olmuyor. Bu nedenle özellikle küçük bir eve sahip olanların eşya seçimlerinde son derece dikkatli olmaları gerekmektedir. Çünkü küçük evlerde dekorasyon süreci daha farklı işler. Örneğin küçük bir oturma odasını dekore ederken, eşya ve mobilya seçimlerinizi daha minimalist bir tarzda yapmanız lazımdır. Odanın daha aydınlık renklere boyanması, koyu tonlu mobilyalardan kaçınılması ve pastel renkli aksesuarlarla mekana derinlik katılması gerekmektedir.
 

Küçük oturma odalarına alınan eşyaların minimal olması gerekliliğinden yukarıda kısaca bahsettim. İşte bu nedenle sizin için internette ufak bir araştırma yaptım ve çeşitli ergonomik sehpa modelleri buldum. Açıkçası bu sehpa modelleri arasında benim en fazla dikkatimi çeken ürünün yan sehpa olduğunu söyleyebilirim. Evidea.com'da gördüğüm yan sehpa, yapısı itibariyle son derece kullanışlı bir görünüme sahip. Yanlarında yer alan raflara kitap konulabilir, ayrıca tasarımı sayesinde bir zigon sehpa gibi kanepenin önüne çekilerek kişiye özel bir kullanım alanı oluşturabilir. İşte bu tarz bir sehpa ile küçük oturma odalarında harikalar yaratılabilir. 

Evidea.com'da araştırdığım sehpalar tek bir modelle sınırlı değil elbette. İç içe geçmiş iki sehpadan oluşan orta sehpa modellerini de çok beğendim mesela. Çünkü bu sehpaların tasarımı itibariyle küçük mekanlara uyumluluk göstereceğini eminim siz de görür görmez anlayabilirsiniz. Ayrıca sehpa fiyatları da son derece uygun.