7 Ekim 2013 Pazartesi

Kristal Elma Yaratıcılık Festivali Reklamcılığa Pin Yaptırdı



İstanbul, geçtiğimiz günlerde önemli bir festivale ev sahipliği yaptı. 25 yıldır Türkiye reklamcılığının en önemli organizasyonu olan ve sektörü bir araya getiren, tartışmaları, itirazları, eksikleri ve güzellikleriyle hep konuşulan Kristal Elma, bu sene bambaşka bir format kazandı.



Bu seneye kadar "Ödül Töreni" olarak anılan ve tek gece ayrılan etkinlik; Reklamcılar Derneği tarafından bir festivale dönüştürüldü ve "Kristal Elma Yaratıcılık Festivali" adını aldı. 3 güne yayılan etkinlik, birçok söyleşi ve konferansa ev sahipliği yaptı.

Santral İstanbul'da yapılan etkinlik, dünyaca ünlü reklamcıları ve pazarlamacıları ağırladı. Coca Cola İletişim Stratejisi ve İçerik Geliştirme Sorumlusu Başkan Yardımcısı Jonathan Mildenhall, Absolut Global İletişim Direktörü Sebastian Billing gibi reklam sektörünün müşteri tarafından büyük isimlerin yanında, Publicis Group başkanı Maurice Levy, Wieden+Kennedy kreatif direktörleri Eric Quennoy ve Mark Bernath gibi reklam dünyasının süperstarları da festivale konuşmacı olarak katıldı.



Yıllardır ödül törenlerine uzak duran ve Türkiye reklam dünyasıyla arasına bir mesafe koyan Ali Taran'ın juri başkanlığı yaptığı etkinlikte her sene olduğu gibi birçok dalda ödüller verildi.

Kristal Elma 2014 yılında festivalin çok daha geniş kapsamlı ve daha sağlam olacağı sinyallerini verirken, festival formatındaki ilk senesi olmasına rağmen katılımcılar tarafından bir hayli beğenildi.

Etkinlik sponsorlarından Elma+Al+Shift'in, katılımcılardan festival hakkındaki görüşlerini aldığı video, festivalin ne denli başarılı geçtiğini gösteren en büyük kanıt:


Gelecek yıllarda Kristal Elma konusunda bilgi almak ve festival programını öğrenmek isteyenler festivalin websitesini inceleyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder