19 Mart 2014 Çarşamba

Metallica Yeniden İstanbul’da


Sevdiğimiz müzisyenlerin konserlerine gittiğimizde hep kendi istediğimiz şarkılar çalsın isteriz. Sonunda bu gerçekleşiyor. Bu yaz yeniden Türkiye’ye gelecek olan Metallica internet üzerinden insanların seçtiği şarkıları çalacak. 13 Temmuz 2014’te İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yapılacak konserin biletleri de satışa sunuldu.
Metallica By Request turnesi adı altında İstanbul’da tekrar seyircisinin karşısına çıkacak olan grup, setlisti oylama üzerinden oluşturacak. Sadece bilet alanların katılabildiği oylamaya katılmak için bilet alanların maillerine gelen kodu www.metallicabyrequest.com’ a girmesi yeterli. Daha sonra ise sevdiği şarkıları seçenler konserde bu şarkıları dinleyebilecek.


Peki sadece Türkiye’den gelen oylar diğer Avrupa ülkelerindeki konserlerde olmayan şarkıları listeye ekleyebilecek mi bilemiyoruz. Mayıs’a kadar sürekli takipte olup Temmuz’da da sonuçların açıklanmasını beklemekten başka yapacağımız bir şey yok gibi.


Metallica ‘yı kısaca tanıtmak gerekirse grubun üyeleri Kirk Hammet, Lars Ulrich, James Hetfield ve Robert Trujillo. 1981 yılında Lars ve James yeni bir grup kurmak verilen ilana cevap vermesi ile tanıştıklarını zaten biliyoruz. Daha sonra gruba katılan Kirk Hammet ise hızlı elleri ile elektro gitarda hocası olan Joe Satriani’yi pek aratmıyor. Bass gitarist olan Robert ise gruba en son dahil olan müzisyen. Geçmişte kazada kaybedilen gitaristlerinin ardından çok uzun yıllar beraber çalıştıkları Jason ile de yollarını ayırınca 2003 yılında Robert gruba dahil olmuştu. Grubun hem sahnede hem de müziklerinde ön planda yer alan isimler ise James ve Lars. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder