26 Ağustos 2013 Pazartesi

Evi Baştan Yaratmak

Öğrenci evinin dramını herkes biliyordur malum. Kardeşim de 5 yıldır başka bir şehirde okuduğu için tek başına yaşamını sürdürüyor. Ev sahipleri öğrencinin bol olduğu bir yerde hemen işgüzarlık yapıp kirayı artırıyorlar. Üstelik içi dökülen ve o parayı hak etmeyen evleri inanılmaz fiyatlara kiralıyorlar. Öğrencilerde mecburen 3-5 kişi birleşip o eve taşınıyorlar.

Kardeşimde ilk başta ev arkadaşıyla bir ev tutmayı denemiş olsa da, sonrasında anlaşamayıp kendi evine taşındı. Baya uzun yıllardır da tek başına yaşamaya devam ediyor. Onun tek avantajı ise evi yıllar önce tutması oldu. Bu sayede kirası etraftaki evlere göre daha makul kaldı. Ama tabi evin içi yine dökülüyor.
Evinde duşakabin ya da bir küvet olmayışı baya komik aslında. Öyle ortalıkta banyo yapıyor garip garip. Yıllar geçti okulu bitti, baktık geri dönmeyecek birde orda çalışmaya karar verdi. Bizde bari kira olsa da evine biraz yatırım yapalım diye düşündük. En azından evden çıkarken biz son ay kiradan düşeriz. Bizim sayemizde de evi daha yüksek bir fiyata başkasına kiralar.



Banyosu baya minik olduğu için, minimal bir banyo modeli seçmemiz gerekiyordu. O nedenle tek dolaplı, aynalı ve duşakabinli bir model bulduk hemen kaptık. Fazla eşyaları için ise duvara iki tane raf yerleştirdik. Havlu, şampuan gibi şeyleri buraya koyar dedik.


Bu ay banyoyu hallettik. Şimdi sıra mutfağa geliyor bakalım. Ucuz ve kaliteli bir model bulursak evi öğrencilikten iş kadınlığına terfi edecek. 

Fotoğraftaki banyo tabii ki de kardeşime ait değil. Ben baya hayallerimdeki banyoyu görünce dayanamayıp onu koyayım dedim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder