27 Ağustos 2014 Çarşamba

Bahçe Dekorasyonu İncelemesi


Dekorasyon denildiğinde ilk akla gelen şey, evin iç dekorasyonudur. Ancak günümüz dekorasyon trendleri gereğince bahçe dekorasyonunun da önemli bir konu olduğu düşünülmektedir. Hem zaten yaşam alanlarını güzelleştirme sanatı olan dekorasyon, neden bahçelerimize de uygulanmasın ki? Maddi imkanlar çerçevesinde kendine bahçeli bir ev alabilen kişilerce tercih edilen bu dekorasyon yaklaşımı, şimdilerde birçok kişinin kafasını meşgul ediyor aslında. Özellikle mangal partisi yapmaktan hoşlanan insanların bahçelerinin görünümüne ne kadar çok değer verdiğini görebiliyoruz. Peki ya bahçe dekorasyonu nedir? Nasıl yapılır? Dilerseniz kabaca bu durumu bir inceleyelim...

Bahçe düzenlemesi ile peyzaj mimarları ilgilenir. Ancak elbette kendi bahçe peyzajınızı kendiniz de yapabilirsiniz. Bunun için internetteki kaynaklardan faydalanmanız mümkün. Bahçenize ne tür çiçekler ekeceğinize, toprağı ne şekilde kullanacağınıza, herhangi bir noktaya beton döküp dökmeyeceğinize karar vermeniz gerekiyor. Bu kararı verdikten sonra süs bitkilerinizin ekimi için bahçenizin en uygun alanını seçin ve toprağı işleyin. Sonrasında bu bitkileri koruyacak çitler ve elbette kolay sulanması için su fıskiyeleri yerleştirebilirsiniz. Diğer yandan da bahçe mobilyaları açısından kararınızı vermelisiniz. Bunun için büyük bir gölgelik için hazır çardak veya şemsiye ile bahçe masası ve sandalyelerinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca eğer uygun bir yeriniz varsa mevsimine göre hamak da alabilirsiniz.

Bahçe dekorasyonunda aydınlatma araçlarını da unutmamak gerekiyor. Geceleri de bahçenizde keyif yapabilmek için uygun aydınlatma araçlarını edinmenizi öneriyoruz. Diğer yandan barbekü için uygun alanın da seçilmesi gerekiyor. Bu noktayı da atlattıktan sonra bahçe dekorasyonunuzun da en az evinizin içi kadar şık olacağından emin olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder