27 Ağustos 2014 Çarşamba

Ev Dekorasyonunun Odak Noktası


Eskiden oturma odalarımızı kaplayan kocaman kocaman mobilyalar alınırdı. Bu mobilyaların o hantal havası da yaşam alanımızı boğdukça boğardı. Ancak günümüzde bu durum fazlasıyla değişti ve yerini daha minimal ve ergonomik tasarımlara sahip duvar üniteleri modellerine bıraktı. Böylece evler daha ferah, yaşam alanları daha kullanışlı ve modern bir görünüm kazanmış oldu. Elbette her oturma odasının ihtiyaç duyduğu tv ünitesi farklı özelliklere sahip olmaktadır. Örneğin fazlasıyla küçük bir oturma odasında bir tv sehpası ve duvara yerleştirilen dekoratif raflarla pratik bir duvar ünitesi elde edilebilir. Tam tersi büyük olan bir oturma odasına da daha gösterişli bir duvar ünitesi yerleştirilebilir. Yani duvar ünitesi seçimi tamamen mekanın büyüklüğü ve elbette kişinin zevkleri ile alakalıdır. Bu durumda yaşadığınız evi iyi tanımanız ve buna göre bir dekorasyon trendi belirlemenizde fazda olduğunu söyleyebiliriz.

Oturma odası dekorasyonunda mobilya seçiminin büyük bir önemi vardır. Çünkü seçilen dekorasyon modelini en iyi yansıtan yolun bir manada mobilyalarla sağlandığını biliyorsunuzdur. Söz gelimi modern tarzda döşemek istediğiniz bir eve, ahşap tonlarında ağır mobilyalar alarak amacınızdan fazlasıyla uzaklaştığınızı görebilirsiniz. Bu nedenle ilk aşamada dekorasyon trendine, daha sonra da bu trende uygun kombin renklere ve mobilyalara karar vermelisiniz. En son aşamada ise dekorasyonu güzelleştirecek eşyalar üzerinde yoğunlaşmalısınız. Tabloları, dekoratif çerçeveleri, bibloları ya da duvar akvaryumu gibi dekoratif malzemeleri bu eşyalar arasında sayabiliriz.

Gerek duvarlarınızın rengiyle, gerekse seçtiğiniz mobilyalarla ve dekoratif objelerle tamamlayacağınız oturma odası dekorasyonun sizi maddi açıdan sıkıntıya uğratmasını istemiyorsanız, eviniz için her şeyi bulabileceğiniz Evidea'nın online alışveriş sitesini ziyaret etmeyi deneyebilirsiniz. Çünkü Evidea'da tüm dekorasyon trendleri ile uyumlu olan mobilya ve eşyaları inceleyerek evinize bir güzellik yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder