6 Ağustos 2014 Çarşamba

Recep İvedik-4


2008'de başlayan Recep İvedik serisi, izlenme rekorları kırarak beyaz perdedeki yolculuğuna 4. filmi ile devam ediyor. Kaba saba tavırları ve okkalı lafları ile beyaz Türklerin karşısına çıkan bir halk kahramanı olan Recep İvedik, bu filminde de maceralarına kaldığı yerden devam ediyor.

Şubat ayında vizyona giren ve yoğun ilgi nedeniyle halen gösterimde olan filmde Recep İvedik, mahallesindeki çocuk futbol takımının antrenörlüğünü yapmaktadır ve çalışmalarını boş bir arsada gerçekleştirmektedirler. Ancak bu arsanın satıldığını öğrenen Recep, mahalle ve çocuklar için bir iyilik yapmak ister ve arsayı satın alabilmek için her türlü yola başvurur. En sonunda da çareyi Maldivler'de yapılan büyük ödüllü bir yarışmaya katılmakta bulur. Türk televizyonlarında ilgi ile izlenen Survivor yarışmasının bir parodisi niteliğinde olan bu Recep İvedik filminin diğerleri kadar komik olduğuna hiç şüphe yok. 

İki haftada 4 milyon seyirciye ulaşan bu filmin gişe başarısı bir yana, halen artan bir grafikle izleyiciyle buluşmasını büyük bir başarı olarak algılıyorum. Her ne kadar eleştirilen, içerisinde bir mesaj olmadığı söylenen ve çerezlik bir film olarak görülen Recep İvedik serisini sevmeyenler olsa da, genç nüfusun ilgisi gelecek filmlerde de canlılığını koruyacak gibi duruyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder