18 Mart 2013 Pazartesi

Bana Banyonu Göster Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim

Özlü söz tarzındaki üretimlerime tam gaz devam ediyorum. Bana ait bir uyarlama olmakla birlikte, biraz durup düşündüğün takdirde haklı bulacağın bir önerme olduğunu fark edeceksin. Ha bir de orijinali "aslan yattığı yerden belli olur" diye bir söz var ki, onu da "aslan yıkandığı yerden belli olur" olarak değiştirmekte hiçbir sakınca görmüyorum. Çünkü madem yaşadığımız mekan bizi yansıtıyor, buna inanıyoruz - ki atalarımız da buna inanmış ki, iki kelam edip nesilden nesile aktarmışlar düşüncelerini - o halde bu çemberi biraz daha daraltarak mekanın tek bir köşesi ile ilgili de aynı yorumu yapabiliriz.




Konu temizlik olunca akla ilk gelen mekan, banyo elbette. Kişisel temizlik ritüellerimizin sessiz tanıkları banyolar, birer dekorasyon öznesi olarak da oldukça ilgi görüyorlar. Temiz ve ferah olmasının yanı sıra, kullanılan malzemeler, renkler ve sıra dışı detaylar da banyo dekorasyonu söz konusu olunca önem kazanıyor. 




Duş, klozet ve lavabonun temel ögeler olarak kendini gösterdiği banyolar, bu üç unsurun farklı yorumları ve yenilikçi tasarımları sayesinde zengin bir çeşitlilik yaratıyor. Fotoğrafta görülen banyo, her şeyde önce yere kadar uzanan geniş pencereleri ile geleneksel banyo anlayışını ters köşeye yatırıyor. Bunun yanı sıra kullanılan duş sistemi ve küvetin ayrı olarak tasarlanması; ve yine bu tasarımların yenilikçi bir anlayışı yansıtması şık ve havalı bir mekan yaratmada önemli birer öge olarak göze çarpıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder